Despre program

Știm că mama e îngerul trimis pe pământ, pentru noi, și de la Înger până la Cenușăreasa, mama ia multe chipuri, îndeplinind diverse roluri.

Despre tata însă, ce cunoaștem? Rolul său se rezumă doar la acela de reproducător al speciei umane? Sau cel de a aduce banii în casă? Sau… e puțin mai mult de atât?

Sinonim pentru „tată” ar putea fi responsabilitate. Imediat după, mai putem adăuga protecție. Merge și dăruire de sine sau grijă neobosită, trudă. putere de nestăpânit. Izvor de nădejde și curaj. Alte sinonime ar putea fi: mentor sau consilier; chiar sponsor.

Când spui „tată” parcă spui: „supererou”. În tata, găsești mândria copilăriei și iubirea revărsată înțelept peste ai lui.

E ceață în încercarea de a desluși rolurile părinților; societatea de azi nu prea ne ajută să definim lucrurile clar, iar asta se răsfrânge inconștient în familiile noastre. De ce? Poate fiindcă nu am identificat nevoia, înainte de a contura rolul. Poate pentru că am trecut pe „pilot automat” și credem că lucrurile merg de la sine. Sau că timpul le rezolvă pe toate.

Vă propunem o conferință dedicată taților.
Pentru a repera nevoia. Pentru a consolida rolul. Pentru a întări familia. De ce?
Pentru „Că din toate ce sunt, cel mai greu e să fii/Nu copil de părinţi, ci părinte de fii” (Adrian Păunescu, Repetabila povară).

Evenimentul va fi unul caritabil. Asociația „Există viață după doliu!” va beneficia de o donație, în urma vânzării biletelor.

Asociația „Există viață după doliu!” este o comunitate a părinților văduvi din România, comunitate care reunește familiile monoparentale și ajută, anual, părinți și copii de vârste diferite să se adapteze mai ușor la viața fără persoana dragă. Pentru mai multe despre activitatea lor, accesați site-ul www.planurideviitor.ro.

ro_RORomanian
ro_RORomanian